Уважаеми колеги

УС на РФК София-столична ви уведомява, че внедри специализиран софтуер обработващ данните от регистъра на РФК София столична. Смятаме, че софтуера е първият в България, специализиран за обслужване на такъв вид обществени организации. Разработен е по задание на УС на РФК София-столична.

За внасяне на членски внос може да използвате банковата сметка на РФК София-столична:
Първа инвестиционна банка АД, BIC: FINVBGSF
IBAN: BG81FINV915010BGN0M9FV
Титуляр на сметка: РЕГИОНАЛНА ФАРМАЦЕВТИЧНА КОЛЕГИЯ-СОФИЯ

Както и при:
1. Йордан Славчев член на УС на РФК София-столична, след предварителна уговорка на тел. 0888371278, сл. 929 14 71, ж.к. “Разсадника” бл. 65 вх. Г /кръстовището на бул.”Стамболийски” и ул.”Вардар”/ “Аптека Любен Славчев”.
2. Офис на Регионална Фармацевтична Колегия София-столична ж.к. Изток ул. Антон П. Чехов № 10 ет.1 ап.3


Набор документи за възстановяване на членство в РФК София-столична
Набор от документи за вписване на нов член, включително магистър фармацевти идващи от друго РФК в РФК София-столична

27 юни 2016
Магистър-фармацевт Йордан Славчев грабна приза „Фармацевт на годината“ от РФК София-столична


Столичната колегия е с най-много отличени за високи постижения от продължаващо професионално обучение


Магистър-фармацевт Йордан Славчев, секретар на Регионална фармацевтична колегия София-столична, бе отличен с наградата „Магистър-фармацевт на годината“ от столицата. Това стана на Годишната гала-вечеря на фармацевтите в Зала 3 на Националния дворец на културата в София. Призът му връчи проф. Илко Гетов, председател на Български фармацевтичен съюз и вицепрезидент на Европейската фармацевтична група. Наградата се връчва за висок професионалзъм във фармацевтичното съсловие. Освен него бяха отличени още 11 магистър-фармацевти, представители на други регионални колегии. Йордан Славчев благодари от името на всички наградени: „Изключително щастлив съм. Само заедно можем да постигнем целите си! Благодаря Ви!“. Председателят на столичната колегия Венелин Сапунаров поздрави Йордан Славчев и не скри радостта си от успехите на най-голямата регионална колегия в България.


Регионална фармацевтична колегия София-столична се отличи и с най-много магистър-фармацевти, отличени с почетна значка за постигнати високи резултати от продължаващото професионално обучение. Това бяха Елена Атанасова (с най-много точки от цялата страна - 143 т.), Аделина Томова (84 т.), Валентина Белчева (81 т.). От другите регионални колегии отличени бяха Ваня Шопова (Пловдив), Десислава Драгоева (Варна), Йорданка Бакърджиева (Търговище), Дарина Бакалова (Добрич), Калина Евлогиева (Варна), Пенка Димитрова (Ямбол). Освен тях още зо магистър-фармацевти са удостоени със сертификати за повече от 60 точки.

Другите наградени като фармацевти на годината са Ангелина Попова (Благоевград), Маргарита Янева-Панделиева (Бургас), Мергюл Шаван (Варна), Гица Джумова (Видин), Светла Дамянова (Добрич), Ангел Янакиев (Пазарджик), Величка Бочкова (Перник), Рени Въткова (Плевен), Драгомир Чернев (Сливен), Дора Иванова (Стара Загора), Марияна Димитрова-Ненева (Шумен). А призът за „Регионална фармацевтична колегия на годината“ отиде при РФК Варна.

Проф. Гетов поздрави гостите и им пожела здраве и просперитет. „Пазете професията ни! Пазете нашето съсловие!“, апелира той. По думите му Български фармацевтични дни тази година са надминали очакванията му като брой участници и лектори.

Тържествената вечер бе открита от популярния артист Ненчо Балабанов, който се превъплъти в ролята на премиера Бойко Борисов и забавлява гостите цяла вечер с музика, шеги и закачки. Гласовете на Стефан Диомов – група „Сезони“ накараха гостите да танцуват. Настроението на фармацевтите приповдигна и магистър-фармацевт Стефан Цанков (РФК Пазарджик), който впечатли колегите си, че е фармацевт, но с друг талант ... да пее. Той изпълни няколко песни на примата на българската естрада Лили Иванова, с които предизвика бурните аплодисменти на колегите си.


Правата на текста запазени. Ползване на текста само с цитиране на сайта и линк към него.
Материалът е подготвен от Албена Митева и Венелин Сапунаров ®
24 юни 2016
Започна десетото юбилейно издание на Български фармацевтични дни


Правата на текста запазени. Ползване на текста само с цитиране на сайта и линк към него.
Материала е подготвен от Албена Митева и Венелин Сапунаров

Десетото юбилейно издание на Български фармацевтични дни бе открито тази вечер с официална церемония и тържествено връчване на наградите за продукт на годината, след което продължи с балетния спектакъл „Зорба гъркът“ по музика на Микис Теодоракис. Традиционно изданието се състои в навечерието на празника на фармацевтите – Еньовден.

Събитието бе открито с приветствени слова от проф. Илко Гетов, председател на Български фармацевтичен съюз и вицепрезидент на Европейската фармацевтична група. Той благодари на всички, които са допринесли и участват във фармацевтичните дни. „Можем да се гордеем със запазената марка Български фармацевтични дни и пренесените през годините ценности. Тук в залата присъстват колеги от всички 28 колегии в страната“, каза той. Проф. Гетов обеща БФС да продължи да работи за повече прозрачност, регулация и честна игра във фармацията и пожела на добър час на фармацевтичните дни.

Поздравителен адрес от името на президента Росен Плевнелиев произнесе Анна-Мари Виламовска, секретар за иновационна и здравна политика. Поздравления за проявата са изпратени и от парламентарната комисия по здравеопазването, БЧК, МУ-Варна, БЗС, ПП БСП, сдружението на бакалавър-фармацевтите, Българска генерична фармацевтична организация и др.

Ян Смитс /Pharm. D. Jan Smits (The Netherlands)/, президент на Европейската фармацевтична група за 2016 г., също поздрави гостите. Засегна това, че фармацевтите в цяла Европа работят усърдно за по-добро здравеопазване. Той обясни, че във фармацевтичната група на ЕС членуват 400 000 магистър-фармацевти и 160 000 аптеки. По думите му това означава, че така гласът на фармацевтите е много по-силен, за да бъде чут в Брюксел. „Ако не си на масата – отиваш в менюто“, каза той по повод това, че винаги, когато се говори за фармация в ЕС - Европейската фармацевтична група трябва да бъде на масата, правейки сравнение с Брекзит. Според него въпреки че условията в различните държави са различни, фармацевтите са изправени пред едни и същи въпроси, с които трябва да се справят. Той напомни, че през 2014 г. също е участвал в Български фармацевтични дни.

На откриващата церемония бяха връчени и наградите на БФС за продукти на годината, разпределени в 11 категории. Експертната комисия за определяне на наградените е определена от УС на БФС и е с председател проф. Рахамин Шекерджийски. Сред изискванията за отличените продукти са да бъдат лекарства със социална значимост, да са иновативни, от значение са и цената и производството. Отличените по категории са:

1. Иновативен лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание – биотехнологичния продукт „Репата“ на Амджен България ЕООД;

2. Лекарствен продукт, отпускан по ЛП по българско производство – генеричния продукт „Амаритон“ (200 мг, твърди капсули) на „Чайкафарма“ АД;

3. Лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание – „Молсидомин“ на „ ПОЛФАРМА БЪЛГАРИЯ;

4. Генеричен лекарствен продукт, отпускан по ЛП – „Ксизал“ на Ю СИ БИ България ЕООД

5. Лекарствен продукт, отпускан без ЛП – „Гастроцид Езо“ (20 мг) на „Актавис“ ЕАД;

6. Лекарствен продукт, отпускан без лекарско предписание за локално приложение – „Волтарен форте“ (гел) на ГлаксоСмитКлайн ЕООД;

7. Лекарствен продукт, отпускан без лекарско предписание – „Есенциале макс“ (600 мг) на „САНОФИ-АВЕНТИС БЪЛГАРИЯ“;

8. Медицинско изделие – „ГелоРивойс“ (таблетки за гърло) на „Фьоникс Фарма ЕООД“;

9. Хомеопатичен лекарствен продукт – „Арнигел“ на „Боарон България“ ЕООД;

10. Хранителна добавка – „Допелхерц Систем Колаген“ на „QUEISSER Pharma"

11. Козметичен продукт - „Атодерм Интензив Балсам“ на „Биодерма“ ООД.

Очаквайте снимков материал......


.
24 юни 2016
Еньовден е! Честит празник!

Уважаеми колеги магистър-фармацевти,

Бих искал най-сърдечно да Ви поздравя по повод празника на фармацевтите. На 24 юни всяка година отбелязваме Еньовден, който е наш професионален празник. Позволявам си да Ви пожелая здраве и сили, за да лекувате хората. Нека на днешния ден бъдем горди от добрите дела, които правим за лечението на болните и немощните и да продължим да допринасяме в благородното поле на българското здравеопазване.

Смята се, че в нощта срещу Еньовден билките имат най-голяма сила. Според народните предания тогава всяка билка добива целебна сила. Докато билките, които се берат на Гергьовден се използват за лекуване на добитъка, то еньовденските билки се използват за лекуване на хората. Затова на Еньовден рано сутрин се берат билки за лек през цялата година. Според народното поверие от набраните билки се увива венец, през който се провират всички, за да са здрави през годината. В него се вплитат 77 и половина лечебни, магьоснически, любовни и разделни билки, колкото са и болестите по човека.

На Еньовден Българската православната църква празнува рождението на свети Йоан Кръстител, наричан още Предтеча Господен заради това, че подготвил пътя за появяването на Спасителя, а по-късно сам го кръстил във водите на река Йордан. Двата празника са смислово свързани, кръщенето също лекува, тъй като символизира очистването от греха.
Честит празник, колеги! Бъдете щастливи!


С уважение,
ВЕНЕЛИН САПУНАРОВ,
Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от ERICKSON college international

13 юни 2016
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

От името на УС на Регионална фармацевтична колегия София-столична бих искал да Ви уведомя, че за възможността да участвате като делегати в V РЕДОВЕН КОНГРЕС на Български фармацевтичен съюз, както и конгресите през следващите три години. Колегията ни набира делегати от своите членове, като целта е да се запълни квотата на столичната колегия,които желаят да ни представляват в този най-висш орган на съсловието. Записването продължава до 24:00 часа на 19 юни 2016 г. До момента има записани 123 човека.


Кой може да е делегат?
Всеки редовен/доброволен член на колегията, който към юли 2016 г. няма задължение за членски внос повече от 6 месеца назад (Устави на БФС и РФК).При записването на фармацевти, които не са редовни членове към обявената дата, те ще бъдат премахнати от списъка.

Какви са отговорностите на делегата?

Избраният делегат представлява Регионална фармацевтична колегия София-столична на конгресите на Българския Фармацевтичен Съюз в следващите 3 години. С неговия глас се избират управителните органи на Българския Фармацевтичен Съюз и председателят на съюза. С участието си той може да променя Устава на Българския Фармацевтичен Съюз, както и да се вземат решения за генерални промени за професията. Конгресът е най-висшият орган на съсловната организация на магистър-фармацевтите и с неговите решения се съобразяват и изпълняват всички по веригата: УС на БФС, комисиите на БФС, председателят на БФС, управителните органи и членовете на Регионалните фармацевтични колегии.

Конгресите се провеждат на различни места на територията на България и е препоръчително да съобразите възможностите си. Важно е да знаете, че на делегатите се осигуряват нощувки и изхранване по време на конгресите, обикновено се организира и транспорт.

Следващият V редовен отчетно-изборен конгрес на БФС, ще се проведе на 30.09.2016г. /петък/ - 01.10.2016г./събота/ в град Несебър.
С уважение,
Венелин Сапунаров, магистър-фармацевт
председател на УС на Регионална фармацевтична колегия София-столична
05 юни 2016
Офисът на РФК София-столична с извънредно удължено работно време на 8,9,10 и 11 юни 2016 г.

Уважаеми магистър-фармацевти,

Бих искал да Ви уведомя, че офисът на РФК София-столична ще работи извънредно, за да осигурим възможност на членовете на колегията, които не са взели Европейските си професионални членски карти - да посетят офиса и да ги получат. Офисът ще работи с извънредно удължено работно време на:
8 юни /сряда/ от 7:30 до 21:00 часа;
9 юни /четвъртък/ от 7:30 до 21:00 часа;
10 юни /петък/ от 7:30 до 21:00 часа;
11 юни /събота/ от 10:00 до 17:00 часа.

Картите се получават единствено лично от притежателите им според правилата на УС на БФС. Първата издадена карта в РФК София-столична е безплатна за членовете, за разлика от други регионални колегии. Картите са заплатени с постъпилия членски внос.


С уважение,

ВЕНЕЛИН САПУНАРОВ,

Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от ERICKSON college international
Отиди на страница  1 2 3 ... 30 31 32