УС на РФК София-столична Ви уведомява, че внедри специализиран софтуер, обработващ данните от регистъра на РФК София-столична. Софтуерът е първият в България, специализиран за обслужване на такъв вид обществени организации, и е разработен по задание на УС на РФК София-столична.

1.За внасяне на членски внос можете да използвате банковата сметка на РФК София-столична:
Първа инвестиционна банка АД, BIC: FINVBGSF
IBAN: BG81FINV915010BGN0M9FV
Титуляр на сметка: РЕГИОНАЛНА ФАРМАЦЕВТИЧНА КОЛЕГИЯ-СОФИЯ

2.Можете да заплатите членски внос в касите на Easy Pay;
3.Можете да използвате ePay;

Членски внос можете да внесете и тук:
4. Офисът на Регионална Фармацевтична Колегия София-столична на адрес: ж.к. "Изток", ул. „Антон П. Чехов“ № 10, ет.1, ап.3
5. Йордан Славчев, член на УС на РФК София-столична, след предварителна уговорка на тел.: 0888371278, сл.тел.: 929 14 71, адрес: ж.к. “Разсадника”, бл. 65, вх. Г, “Аптека Любен Славчев”.
Набор документи за възстановяване на членство в РФК София-столична
Набор от документи за вписване на нов член, включително магистър фармацевти идващи от друго РФК в РФК София-столична

05 юли 2016
РФК София-столична e първата административна структура в България, която дава възможност да се заплаща членски внос през ePay и Easy Pay

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

За мен е удоволствие да Ви информирам за поредното постижение на Регионална фармацевтична колегия София-столична. Колегията ни е първата в България административна структура, която използва услугите на електронната система за плащане ePay и системата за разплащания Easy Pay.
След 6-месечна работа и преговори, успяхме да се споразумеем и да подпишем договор с ePay и Easy Pay. За целта бе разработен допълнителен нов софтуер за връзка на електронния регистър на РФК София-столична със системата на ePay и Easy Pay. Стремежът ни е да улесним членовете на РФК София-столична и да им бъде спестено време. Нашите членове вече могат да заплащат членския си внос, както го правят за други задължения като сметките за ток, вода, телевизия и др. Тъй като няма друг съюз, асоциация или държавна институция, която да предоставя възможност да се заплаща, чрез ePay членски внос и такси, освен ePay месните данъци и такси, задължения към бюджета и НАП, глоби към КАТ, ePay съдадоха в списъка от търговци „Административни услуги“, където РФК София-столична е първата и единствена административна структура.

Как можете да заплащате членски внос, чрез ePay и Easy Pay?
1. Посредством ePay: от списъка на търговците към Вашата регистрация в ePay добавяте „Административни услуги“, от които избирате „РФК София-столична“. Въвеждате правилно своя УИН, след което ще видите задължението. Внимание: чрез ePay можете да платите цялата сума за членския внос. Няма техническа възможност да ни предоставят възможността да избирате за конкретен месец или месеци, за които да заплатите.
2. Посредством Easy Pay можете да заплатите във всяка каса на „Изипей“ АД на територията на България. На касата на платежната институция трябва да назовете името на Регионална фармацевтична колегия София-столична, ако е необходимо да кажете, че е нова и че се намира в списъка с фирми в раздел „Административни услуги“. След като намерят РФК София-столична, какъвто и номер да ви поискат служителите на каса, Вие трябва да съобщите своя УИН. Те ще Ви информират за дължимите суми разбити по месеци. Внимание: на касите на Изипей задълженията Ви са разбити по месеци и такса за вписване в Държавен вестник, което Ви дава възможност да заплащате според желанието си от един месец до всички дължими месеци за една календарна година.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Вие сте важни за нас и ценим Вашето време! Вече не е необходимо да губите време, за да стигнете до нашия офис, можете да заплатите членския си внос още днес от Вашия дом или от всяко друго място, на което имате достъп до устройство, свързано с интернет, или да посетите един от офисите на Easy Pay, които са над 2000 в България. Надявам се, че чрез въвеждането на тези допълнителни възможности, ще бъдете наистина улеснени и ще можете спестите част от най-ценния ресурс в съвремието ни – време.С уважение,
ВЕНЕЛИН САПУНАРОВ,
Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от ERICKSON college international
27 юни 2016
Магистър-фармацевт Йордан Славчев грабна приза „Фармацевт на годината“ от РФК София-столична


Столичната колегия е с най-много отличени за високи постижения от продължаващо професионално обучение


Магистър-фармацевт Йордан Славчев, секретар на Регионална фармацевтична колегия София-столична, бе отличен с наградата „Магистър-фармацевт на годината“ от столицата. Това стана на Годишната гала-вечеря на фармацевтите в Зала 3 на Националния дворец на културата в София. Призът му връчи проф. Илко Гетов, председател на Български фармацевтичен съюз и вицепрезидент на Европейската фармацевтична група. Наградата се връчва за висок професионалзъм във фармацевтичното съсловие. Освен него бяха отличени още 11 магистър-фармацевти, представители на други регионални колегии. Йордан Славчев благодари от името на всички наградени: „Изключително щастлив съм. Само заедно можем да постигнем целите си! Благодаря Ви!“. Председателят на столичната колегия Венелин Сапунаров поздрави Йордан Славчев и не скри радостта си от успехите на най-голямата регионална колегия в България.


Регионална фармацевтична колегия София-столична се отличи и с най-много магистър-фармацевти, отличени с почетна значка за постигнати високи резултати от продължаващото професионално обучение. Това бяха Елена Атанасова (с най-много точки от цялата страна - 143 т.), Аделина Томова (84 т.), Валентина Белчева (81 т.). От другите регионални колегии отличени бяха Ваня Шопова (Пловдив), Десислава Драгоева (Варна), Йорданка Бакърджиева (Търговище), Дарина Бакалова (Добрич), Калина Евлогиева (Варна), Пенка Димитрова (Ямбол). Освен тях още зо магистър-фармацевти са удостоени със сертификати за повече от 60 точки.

Другите наградени като фармацевти на годината са Ангелина Попова (Благоевград), Маргарита Янева-Панделиева (Бургас), Мергюл Шаван (Варна), Гица Джумова (Видин), Светла Дамянова (Добрич), Ангел Янакиев (Пазарджик), Величка Бочкова (Перник), Рени Въткова (Плевен), Драгомир Чернев (Сливен), Дора Иванова (Стара Загора), Марияна Димитрова-Ненева (Шумен). А призът за „Регионална фармацевтична колегия на годината“ отиде при РФК Варна.

Проф. Гетов поздрави гостите и им пожела здраве и просперитет. „Пазете професията ни! Пазете нашето съсловие!“, апелира той. По думите му Български фармацевтични дни тази година са надминали очакванията му като брой участници и лектори.

Тържествената вечер бе открита от популярния артист Ненчо Балабанов, който се превъплъти в ролята на премиера Бойко Борисов и забавлява гостите цяла вечер с музика, шеги и закачки. Гласовете на Стефан Диомов – група „Сезони“ накараха гостите да танцуват. Настроението на фармацевтите приповдигна и магистър-фармацевт Стефан Цанков (РФК Пазарджик), който впечатли колегите си, че е фармацевт, но с друг талант ... да пее. Той изпълни няколко песни на примата на българската естрада Лили Иванова, с които предизвика бурните аплодисменти на колегите си.


Правата на текста запазени. Ползване на текста само с цитиране на сайта и линк към него.
Материалът е подготвен от Албена Митева и Венелин Сапунаров ®
12 юли 2016
ПОКАНА

Управителният съвет на Регионална фармацевтична колегия София–Столична (РФК-София-Столична), на основание чл. 21, ал. 2 и чл. 25, т.6 от Закона за съсловната организация на магистър-фармацевтите във връзка с чл. 8, ал. 6 от Устава на РФК София-Столична, свиква извънредно общо събрание на РФК София-Столична, което ще се проведе неприсъствено чрез гласуване по електронен път. Гласуването ще се проведе на 15 август 2016 г. /понеделник/ от 08:00 ч. до 20:00 ч., чрез портал за електронно гласуване, който ще бъде достъпен през уеб сайта на РФК София-Столична (www.rfk-sofia.org).
при следния ДНЕВЕН РЕД:

1. Избор на делегати, съгласно списък, публикуван на уеб сайта на РФК София-Столична: (www.rfk-sofia.org), зa участие в V редовен Конгрес на Българския фармацевтичен съюз, който ще се проведе на 30 септември и 1 октомври 2016 г., както и в конгресите на Българския фармацевтичен съюз, които ще бъдат проведени в рамките на следващите 3 години; Проект на решение: “Общото събрание избира делегати, съгласно списък, публикуван на уеб сайта на РФК София-Столична: (www.rfk-sofia.org), зa участие в V редовен Конгрес на Българския фармацевтичен съюз, който ще се проведе на 30 септември и 1 октомври 2016 г. в гр. Несебър, Сол Несебър Ризорт, както и в конгресите на Българския фармацевтичен съюз, които ще бъдат проведени в рамките на следващите 3 години”.
Канят се редовните и доброволни членове на РФК София-Столична, записани в публикувания на сайта на РФК София-Столична (www.rfk-sofia.org) актуален регистър на колегията, да вземат участие в гласуването. На членовете на РФК-София-Столична ще бъде осигурен достъп до електронния портал за гласуване след идентифициране с ЕГН, УИН и буквено цифрен код, посочени на членската му карта. Членовете на РФК София-Столична могат да изразят по електронен път вота си с "да", "против" и"въздържал се". Допълнителна информация за начина на провеждане на електронното гласуване е публикувана на адрес: (www.rfk-sofia.org)

С уважение,
Маг.фарм. Венелин Сапунаров
Председател на УС на Регионална фармацевтична колегия София-Столична

24 юни 2016
Започна десетото юбилейно издание на Български фармацевтични дни


Правата на текста запазени. Ползване на текста само с цитиране на сайта и линк към него.
Материала е подготвен от Албена Митева и Венелин Сапунаров

Десетото юбилейно издание на Български фармацевтични дни бе открито тази вечер с официална церемония и тържествено връчване на наградите за продукт на годината, след което продължи с балетния спектакъл „Зорба гъркът“ по музика на Микис Теодоракис. Традиционно изданието се състои в навечерието на празника на фармацевтите – Еньовден.

Събитието бе открито с приветствени слова от проф. Илко Гетов, председател на Български фармацевтичен съюз и вицепрезидент на Европейската фармацевтична група. Той благодари на всички, които са допринесли и участват във фармацевтичните дни. „Можем да се гордеем със запазената марка Български фармацевтични дни и пренесените през годините ценности. Тук в залата присъстват колеги от всички 28 колегии в страната“, каза той. Проф. Гетов обеща БФС да продължи да работи за повече прозрачност, регулация и честна игра във фармацията и пожела на добър час на фармацевтичните дни.

Поздравителен адрес от името на президента Росен Плевнелиев произнесе Анна-Мари Виламовска, секретар за иновационна и здравна политика. Поздравления за проявата са изпратени и от парламентарната комисия по здравеопазването, БЧК, МУ-Варна, БЗС, ПП БСП, сдружението на бакалавър-фармацевтите, Българска генерична фармацевтична организация и др.

Ян Смитс /Pharm. D. Jan Smits (The Netherlands)/, президент на Европейската фармацевтична група за 2016 г., също поздрави гостите. Засегна това, че фармацевтите в цяла Европа работят усърдно за по-добро здравеопазване. Той обясни, че във фармацевтичната група на ЕС членуват 400 000 магистър-фармацевти и 160 000 аптеки. По думите му това означава, че така гласът на фармацевтите е много по-силен, за да бъде чут в Брюксел. „Ако не си на масата – отиваш в менюто“, каза той по повод това, че винаги, когато се говори за фармация в ЕС - Европейската фармацевтична група трябва да бъде на масата, правейки сравнение с Брекзит. Според него въпреки че условията в различните държави са различни, фармацевтите са изправени пред едни и същи въпроси, с които трябва да се справят. Той напомни, че през 2014 г. също е участвал в Български фармацевтични дни.

На откриващата церемония бяха връчени и наградите на БФС за продукти на годината, разпределени в 11 категории. Експертната комисия за определяне на наградените е определена от УС на БФС и е с председател проф. Рахамин Шекерджийски. Сред изискванията за отличените продукти са да бъдат лекарства със социална значимост, да са иновативни, от значение са и цената и производството. Отличените по категории са:

1. Иновативен лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание – биотехнологичния продукт „Репата“ на Амджен България ЕООД;

2. Лекарствен продукт, отпускан по ЛП по българско производство – генеричния продукт „Амаритон“ (200 мг, твърди капсули) на „Чайкафарма“ АД;

3. Лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание – „Молсидомин“ на „ ПОЛФАРМА БЪЛГАРИЯ;

4. Генеричен лекарствен продукт, отпускан по ЛП – „Ксизал“ на Ю СИ БИ България ЕООД

5. Лекарствен продукт, отпускан без ЛП – „Гастроцид Езо“ (20 мг) на „Актавис“ ЕАД;

6. Лекарствен продукт, отпускан без лекарско предписание за локално приложение – „Волтарен форте“ (гел) на ГлаксоСмитКлайн ЕООД;

7. Лекарствен продукт, отпускан без лекарско предписание – „Есенциале макс“ (600 мг) на „САНОФИ-АВЕНТИС БЪЛГАРИЯ“;

8. Медицинско изделие – „ГелоРивойс“ (таблетки за гърло) на „Фьоникс Фарма ЕООД“;

9. Хомеопатичен лекарствен продукт – „Арнигел“ на „Боарон България“ ЕООД;

10. Хранителна добавка – „Допелхерц Систем Колаген“ на „QUEISSER Pharma"

11. Козметичен продукт - „Атодерм Интензив Балсам“ на „Биодерма“ ООД.

Очаквайте снимков материал......


.
24 юни 2016
Еньовден е! Честит празник!

Уважаеми колеги магистър-фармацевти,

Бих искал най-сърдечно да Ви поздравя по повод празника на фармацевтите. На 24 юни всяка година отбелязваме Еньовден, който е наш професионален празник. Позволявам си да Ви пожелая здраве и сили, за да лекувате хората. Нека на днешния ден бъдем горди от добрите дела, които правим за лечението на болните и немощните и да продължим да допринасяме в благородното поле на българското здравеопазване.

Смята се, че в нощта срещу Еньовден билките имат най-голяма сила. Според народните предания тогава всяка билка добива целебна сила. Докато билките, които се берат на Гергьовден се използват за лекуване на добитъка, то еньовденските билки се използват за лекуване на хората. Затова на Еньовден рано сутрин се берат билки за лек през цялата година. Според народното поверие от набраните билки се увива венец, през който се провират всички, за да са здрави през годината. В него се вплитат 77 и половина лечебни, магьоснически, любовни и разделни билки, колкото са и болестите по човека.

На Еньовден Българската православната църква празнува рождението на свети Йоан Кръстител, наричан още Предтеча Господен заради това, че подготвил пътя за появяването на Спасителя, а по-късно сам го кръстил във водите на река Йордан. Двата празника са смислово свързани, кръщенето също лекува, тъй като символизира очистването от греха.
Честит празник, колеги! Бъдете щастливи!


С уважение,
ВЕНЕЛИН САПУНАРОВ,
Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от ERICKSON college international

Отиди на страница  1 2 3 ... 30 31 32