28 юни 2017
10-годишнината на Българския фармацевтичен съюз бе отбелязана с пускане в употреба на юбилейно пощенско-филателно издание. Това се случи на 29 май в Музея на съобщенията в София, където бе валидирана илюстрована пощенска карта „10 години Български фармацевтичен съюз” със специален пощенски печат. Проф. Илко Гетов, председател на БФС, и инж. Димитър Димитров, директор на дирекция „Съобщения” в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, поставиха печата за валидиране на пощенската карта.

Проф. Гетов отбеляза, че датата 29 май е избрана специално, тъй като на 29 май 1959 г. се учредява Фармацевтичната група в ЕС, в която БФС е пълноправен член от юни 2007 г. По думите му това е първата пощенска карта на съсловна организация у нас.
Инж. Димитров обърна внимание, че българското маркоиздаване през годините многократно се е обръщало към здравеопазването. „През последните години са издадени пощенски филателни издания на теми: Университетска акушер-гинекологична болница, 65 години Специализирана болница за активно лечение в онкологията, 70 години Медицински университет – Пловдив, 135 години Александровска болница”, отбеляза той.


Снимка: От ляво надясно – маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на РФК София-столична, инж. Димитър Димитров, директор на дирекция „Съобщения” в МТИТС, проф. Илко Гетов, председател на УС на БФС

Гостите на събитието и филателисти се сдобиха със специалната пощенска карта. Тя е илюстрована по случай 10-годишнината на БФС и е с оригинален знак за цена на пощенската услуга (0,40 лв). Издадена е в тираж 2092 броя. Пощенската карта може да се закупи от пощенските станции на „Български пощи” ЕАД, както и по време на Български фармацевтични дни 2017. Автор на художественото оформление на пощенската карта е художникът Теодор Тихо.

15 мар 2017
09.03.2017 / 14:36 - Здравен навигатор
Отбелязахте 10-годишнина на РФК София-столична. Тази годишнина говори за немалка история.
Началото, като всяко такова, винаги е трудно. Имаше препятствия при основаването на колегията, тъй като трябваше държавата да участва в учредяването ни в лицето на Регионалните здравни инспекции (б.а. тогава Регионални здравни центрове). На първото събрание не дойдоха достатъчно колеги, за да учредим организацията. Всичко се случи от втория път. Имаше разпореждане на Министерството на здравеопазването, че ако не се учреди РФК София-столична - няма да има конгрес и няма да се учреди Българският фармацевтичен съюз. Голяма помощ ни оказа проф. Евгений Минков, който тогава беше председател на Съюза на фармацевтите в България. След това този съюз се закри, за да няма дублиране на организации. Той заплати за наемането на зали, озвучаване и пр., за да се състои учредителното събрание. Ако тогава той не ни беше помогнал, нямаше да съществува РФК София-столична, съответно и Българският фармацевтичен съюз.
Прочети още
24 юни 2017

Уважаеми колеги,

От свое име и от името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична бих искал най-сърдечно да Ви поздравя по случай Еньовден – празникът, който се свързва с лечението и лечебните свойства на билките и наш професионален празник.

Бъдете здрави и вдъхновени от лечебната мощ, напоила българските земи. Нека пазим традициите живи успоредно с непрекъснатото ни усъвършенстване и трупане на нови знания. Нека доказваме своя професионализъм и се грижим непрестанно за здравето на българското общество. Да не забравяме народната мъдрост, че за всяка болка има билка и да вярваме, че и за проблемите в сферата на българското здравеопазване има лек и може той да дойде именно от български фармацевт.

Честит професионален празник, колеги! Бъдете щастливи!С уважение,
ВЕНЕЛИН САПУНАРОВ,
Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от ERICKSON college international
Отиди на страница  1 2 3 ... 39 40 41