Уважаеми колеги

УС на РФК София-столична ви уведомява, че внедри специализиран софтуер обработващ данните от регистъра на РФК София столична. Смятаме, че софтуера е първият в България, специализиран за обслужване на такъв вид обществени организации. Разработен е по задание на УС на РФК София-столична.

За внасяне на членски внос може да използвате банковата сметка на РФК София-столична:
Първа инвестиционна банка АД, BIC: FINVBGSF
IBAN: BG81FINV915010BGN0M9FV
Титуляр на сметка: РЕГИОНАЛНА ФАРМАЦЕВТИЧНА КОЛЕГИЯ-СОФИЯ

Както и при:
1. Йордан Славчев член на УС на РФК София-столична, след предварителна уговорка на тел. 0888371278, сл. 929 14 71, ж.к. “Разсадника” бл. 65 вх. Г /кръстовището на бул.”Стамболийски” и ул.”Вардар”/ “Аптека Любен Славчев”.
2. Офис на Регионална Фармацевтична Колегия София-столична ж.к. Изток ул. Антон П. Чехов № 10 ет.1 ап.3


Набор документи за възстановяване на членство в РФК София-столична
Набор от документи за вписване на нов член, включително магистър фармацевти идващи от друго РФК в РФК София-столична

01 май 2016
Христос воскресе!


УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Бих искал да Ви поздравя по повод празника на всички празници – Великден. Според вярващите възкресението на Христос е най-великото събитие в човешката история. Като такова то непрестанно ни напомня за същностните и непреходни неща от живота – здраве и живот, мир и любов. То ни нашепва всеки миг да се радваме на Чудото на живота, чудо, което винаги побеждава.

Нека светлината на Христовото възкресение озари домовете и душите Ви, а сърцето Ви да е изпълнено с любов, която забравя злото, и вяра, че „добрите писма“ са на път.

Нека с нови сили и с още по-голямо упование да работим за здравето на хората. Убеден съм, че само заедно и с общи усилия, сме способни да възкресим доброто и да възродим добрата фармацевтична практика като достойни, отговорни и значими представители на българското здравеопазване.

Бъдете здрави и благословени! Весели празници!

С най-добри пожелания,

ВЕНЕЛИН САПУНАРОВ
/Председател на УС на РФК София-столична/


10 апр 2016
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

От името на УС на Регионална фармацевтична колегия София-столична бих искал да Ви уведомя, че за възможността да участвате като делегати в V РЕДОВЕН КОНГРЕС на Български фармацевтичен съюз, както и конгресите през следващите три години. Колегията ни обявява предварително записване на делегати, като целта е да се спести време при провеждането на Общото събрание на столичната колегия, както и да се мотивират колегите, които желаят да ни представляват в този най-висш орган на съсловието, без да имат притеснения да го направят лично в залата. Изготвеният списък няма да бъде окончателен и ще се гласува на събранието на 16 април 2016 /събота/ в зала 1 на НДК от 15:00 часа.


Кой може да е делегат?
Всеки редовен/доброволен член на колегията, който към април 2016 г. няма задължение за членски внос повече от 6 месеца назад (Устави на БФС и РФК) и колегите да гласуват за него в залата. Необходимо е и да присъства на събранието на 16 април 2016 /събота/ в зала 1 на НДК или да е упълномощил свой колега. Други условия няма. При записването на фармацевти, които не са редовни членове към обявената дата, те ще бъдат премахнати от списъка.

Какви са отговорностите на делегата?

Избраният делегат представлява Регионална фармацевтична колегия София-столична на конгресите на Българския Фармацевтичен Съюз в следващите 3 години. С неговия глас се избират управителните органи на Българския Фармацевтичен Съюз и председателят на съюза. С участието си той може да променя Устава на Българския Фармацевтичен Съюз, както и да се вземат решения за генерални промени за професията. Конгресът е най-висшият орган на съсловната организация на магистър-фармацевтите и с неговите решения се съобразяват и изпълняват всички по веригата: УС на БФС, комисиите на БФС, председателят на БФС, управителните органи и членовете на Регионалните фармацевтични колегии.

Конгресите се провеждат на различни места на територията на България и е препоръчително да съобразите възможностите си. Важно е да знаете, че на делегатите се осигуряват нощувки и изхранване по време на конгресите, обикновено се организира и транспорт.

Следващият V редовен отчетно-изборен конгрес на БФС, ще се проведе на 30.09.2016г. /петък/ - 01.10.2016г./събота/ в град Несебър.


Запиши се за делегат на РФК София-столична от тук!

С уважение,
Венелин Сапунаров, магистър-фармацевт
председател на УС на Регионална фармацевтична колегия София-столична
19 апр 2016
РФК София-столична бе домакин на специализирано обучение на членовете на арбитражни комисии


Регионална фармацевтична колегия София-столична бе домакин на специализирано обучение на членовете на арбитражни комисии от квотата на Български фармацевтичен съюз, под чиято егида бе обучението. Съюзът се погрижи и за подходящи и достатъчно компетентни лектори, които да подготвят магистър-фармацевтите за предстоящите отговорности и задължения в комисиите.

Магистър-фармацевт Венелин Сапунаров, председател на Столичната колегия, откри обучението с приветствие. Той подчерта, че това е една нова възможност магистър-фармацевтите да упражнят гражданските и професионалните си права. „Надявам се, че всеки един от Вас ще бъде честен, безпристрастен, професионално ориентиран и неподатлив на лобизъм при упражняването на правото да взима решения в Арбитражната комисия към съответната РЗОК. Вашето участие и решенията Ви могат да променят отношението на чиновниците и институцията РЗОК към аптеките“, отбеляза той.

РФК София-столична се погрижи да осигури зала за провеждане на обучението в реномирания столичен хотел „Новотел“, както и да покрие съпътстващите разходи за провеждането на мероприятието в неделя (17 април).

В обучението участваха 36 магистър-фармацевти от регионалните колегии: Видин, Враца, София-област, Кюстендил, Перник, Благоевград. Лектори на обучението бяха адвокат Васил Пандов и магистър-фармацевт Маргарита Грозданова.
Програмата включваше както теми за същността на арбитража, така и данни от практиката, решаване на казуси и дискусия.

Арбитражните комисии са колективни органи по оспорване на заповеди на директорите на РЗОК за налагане на санкции за нарушение на Условията и реда за сключване на индивидуални договори между НЗОК и търговците на дребно на лекарствени продукти. Всяка регионална колегия на територията на съответната РЗОК определя за срок от една година представители в арбитражните комисии. Арбитражната комисия включва равен брой представители на съответната РЗОК и БФС (както и резервни кандидати). Правилата за определяне на кандидатите на БФС в арбитражните комисии по Закона за здравното осигуряване са в сила от 23 юли 2015 г.


06 апр 2016
7 април - Световен ден на здравето и празник на здравния работник

Честит празник, колеги!

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Приемете моите благопожелания по повод 7 април – световният ден на здравето и празник на здравния работник. Днешният ден се провежда на тема, с която са ангажирани от Световната здравна организация, за повишаване на информираността на хората за ръста и разпространението на диабета и неговите тежки последици; предприемане на действия за справяне със заболяването.

Магистър-фармацевтите винаги са били неотменна част от здравеопазването. Като такива те не са просто търговци на лекарства, а професионалистите, които всеки ден работят за лечението и по-добрия живот на пациентите и хората. По този повод бъдете здрави и продължавайте да допринасяте в благородното поле на здравеопазването. Отстоявайте достойно мисията да се грижите за здравето на хората. Най-искрено желая да имаме възможността, волята и условията да бъдем повече лечители и по-малко търговци! Защото здравето на хората е нашата мисия.

Позволявам си да поздравя и всички други .специалисти, които работят в сферата на здравеопазването. Заедно можем да подобрим стандарта на живот на хората и да се преборим с множество заболявания, защото само спойката на солидарността и взаимната отговорност, ще излекува недъзите в здравната система.

Бих искал да честитя празника специално и на младите колеги. Не губете идеалите и хуманността си, пазете ги като очите си. Избрали сте една от най-благородните професии, в която без човеколюбие, състрадание и отзивчивост, работата Ви не би имала смисъл.

Честит празник!

Венелин Сапунаров магистър-фармацевт

Председател на УС на РФК София-столична
Отиди на страница  1 2 3 ... 28 29 30