Навигация
ЧЕСТИТ СВЕТОВЕН ДЕН НА ФАРМАЦЕВТИТЕ!

25 сеп 2023

Уважаеми колеги,

От името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична и от свое име отправям към Вас най-искрени пожелания по случай Световния ден на фармацевтите, който отбелязваме на 25 септември.

Бъдете здрави, отстоявайте професионалните си права и интереси, развивайте се!
Бъдете уважавани и ценени като специалисти по лекарствата!
Бъдете горди с професията ни!

Неслучайно темата на Деня тази година е: „Магистър-фармацевтите укрепваме здравните системи!“. Всички български магистър-фармацевти доказват това в продължение на много години, а пандемията само го потвърди. Всеки магистър-фармацевт е важен за здравеопазването, за пациентите, за обществото и заслужава признание всеки ден, а не само днес. Но денят, освен признание, е и начин да напомним за значимостта на професията ни. Нека всеки от нас на работното си място отпразнува днешния ден с удовлетворение от грижата, която полагаме за здравето на хората.

Честит празник!

С уважение,
МАГ.-ФАРМ. ДИМИТЪР КОЦЕВ,
Председател на УС на РФК София-столична


Уважаеми колеги,

На днешния ден над 4 милиона фармацевти в над 180 държави и територии празнуват приноса на нашата професия за здравните системи. Денят се отбелязва по инициатива на Международната федерация по фармация (МФФ/FIP). Българските магистър-фармацевти също отбелязваме деня като част от тази голяма международна общност. Бих искал да Ви поздравя за професионализма и висококвалифицирания труд, който полагате. Желая Ви здраве и благополучие, за да продължавате да помагате на търсещите лек и да се грижите за подобряването на качеството на живот на българското общество.

Честит Световен ден на фармацевтите!

С уважение,
МАГ.-ФАРМ. ВЕНЕЛИН САПНАРОВ,
Представител на БФС въвFIP

СВЕТОВЕН ДЕН НА ФАРМАЦЕВТИТЕ 2023

24 сеп 2023


За 13-та поредна година над 4 милиона фармацевти в над 180 държави и територии по света отбелязват Световния ден на фармацевтите на 25 септември. Денят се отбелязва по инициатива на Международната федерация по фармация (МФФ/FIP). Българските магистър-фармацевти също отбелязват деня като част от тази голяма международна общност.

Темата на Световния ден на фармацевтите през 2023 г. е: „Магистър-фармацевтите укрепват здравните системи“. С нея се изтъква, че магистър-фармацевтите, преподавателите по фармация и фармацевтичните учени са неразделна част от всяка здравна система и с право могат да се гордеят с приноса за грижата, възстановяването и поддържането на здравето на хората в продължение на много години. А посланието през 2023 г. е: „Нека магистър-фармацевтите правим повече!“

Световният ден на фармацевтите е възможност фармацевтите да отпразнуват постиженията си в подкрепа на обществото и за подобряване на здравето.

Повече информация
Проф. Александър Златков бе отличен с приза „Магистър-фармацевт на годината“ от РФК София-столична

24 юни 2023

С приза „Магистър-фармацевт на годината“ от Регионална фармацевтична колегия София-столична бе отличен проф. Александър Златков. Отличието му бе връчено на официална церемония по време на Български фармацевтични дни, които се организират от Българския фармацевтичен съюз. Събитието се проведе в Боровец от 23-ти до 25 юни.

„На първо място бих искал да Ви поздравя с нашия празник и Ви желая здраве и много професионални успехи. Сърдечно благодаря за наградата!“, каза проф. Златков. От учредяването на РФК София-столична и БФС през 2007 г. до сега проф. Александър Златков винаги е бил част от проявите и инициативите на колегията. През годините допринася за сътрудничеството между РФК София-столична и Фармацевтичния факултет – София, в качеството му на декан на факултета, а преди това и като заместник-декан. Той винаги е подкрепял дейностите и инициативите на колегията, два мандата е бил председател на Комисията по етика и качество на РФК София-столична, по време на пандемията активно консултира колегията, както и през последната година.

По време на награждаването номинацията на проф. Златков бе представена с видео визитка, подготвена от колегията, която можете да изгледате тук.Другите отличени магистър-фармацевти по време на церемонията бяха:
Боровец бе столица на фармацията и фармацевтичните науки за четири дни

09 май 2023

От 27 до 30 април в Боровец се проведе VIII Конгрес по фармация с международно участие. Темата на конгреса бе „Escape from the Pandemonium – Pharmaceutical restart 2023“. Участваха над 330 делегати от страната, както и експерти от Австрия, Германия, Испания, Италия, Нидерландия, Северна Македония и Унгария. По време на форума участниците имаха възможност да общуват с водещи експерти, да се запознаят с резултатите от научните им проучвания и вижданията им за предизвикателствата във фармацевтичната наука и практика. В научната програма бяха разгледани множество проблеми на фармацевтичната наука и представени различни тези, бяха изнесени над 90 доклада и имаше над 130 постерни презентации. По време на форума бяха проведени и няколко дискусии, една от тях бе с модератор водещият на „Панорама“ Бойко Василев, който се погрижи тя да бъде ползотворна и интересна за участниците.
РФК София-столична Ви желае светли и благодатни празници

14 апр 2023Уважаеми колеги,

В навечерието на Възкресение Христово Ви желаем светли празници, здраве и благополучие. Нека светлината на благодатния огън да озари Вашите сърца и да благослови живота и домовете Ви.

С уважение,
МАГ.-ФАРМ. ДИМИТЪР КОЦЕВ,
Председател на УС на РФК София-столична


ЧЕСТИТ СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО И ДЕН НА ЗДРАВНИЯ РАБОТНИК В БЪЛГАРИЯ!

07 апр 2023Уважаеми колеги,

От свое име и от името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична отправям най-искрени благопожелания към Вас по случай Световния ден на здравето и Деня на здравния работник в България.

Днес, 7 април, отбелязваме напредъка, постигнат в областта на здравето и поздравяваме всички, които са допринесли за него. Фармацевтите също имаме принос като важна част от всяка здравна система, която без специалистите по лекарствата не би могла да функционира.

Темата на тазгодишния Световен ден на здравето е „Здраве за всички“ и с нея се подчертава необходимостта всички хора да имат добро здраве, за да имат пълноценен живот в мирен, проспериращ и устойчив свят.

Въпреки предизвикателства през последните години, сме свидетели на забележителни постижения в световното здравеопазване. Постигнати са значителни крачки в намаляването на майчината и детската смъртност, изкореняването на смъртоносни болести като полиомиелит и подобряването на достъпа до животоспасяващи лекарства и лечения.

Тези постижения са свидетелство за упоритата работа, отдадеността и сътрудничеството на безброй хора и организации по целия свят. Така че нека днес отделим малко време, за да отпразнуваме тези постижения. Нека в работата си се водим от мисията да помагаме на хората, за да бъдат здрави и да гарантираме, че всеки, независимо от неговия произход или обстоятелства, има достъп до здравните и фармацевтични грижи, от които се нуждае, за да живее здравословен и пълноценен живот.

Поздравления за всички колеги, които допринасят за подобряване на здравето на хората!

Честит Световен ден на здравето и Ден на здравния работник в България!С уважение,
МАГ.-ФАРМ. ДИМИТЪР КОЦЕВ,
Председател на УС на РФК София-столична