Навигация
Видео поздрав по случай Световния ден на фармацевтите 2022

25 сеп 2022

Уважаеми колеги,

Днес е Световният ден на фармацевтите! По случай 25 септември, деня, в който в цял свят отбелязват значимостта на професията ни, специални пожелания към вас отправиха маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на УС на РФК София-столична, проф. Асена Сербезова, председател на БФС (02/2020 – 12/2021 г), министър на здравеопазването (12/2021 – 08/2022 г.) и преподавател във ФОЗ на МУ-София, проф. Александър Златков, декан на Фармацевтичен факултет на МУ-София, маг.-фарм. Велина Григорова, председател на УС на БФС, маг.-Фарм. Йордан Славчев, секретар на УС на РФК София-столична, маг.-фарм. Вергиния Лазарова, член на УС на РФК София-столична и магистър-фармацевт на 2021 година.

Приемете техните най-искрени благопожелания и имайте прекрасен ден, изпълнен с гордост от професията ни и удовлетвореност от работата ни за подобряване на здравето в България и по света.

Честит празник!

Публикация във в. „24 часа“ и напомняне за 25 септември - Световен ден на фармацевтите

24 сеп 2022

Уважаеми колеги,
Утре, 25 септември, в над 110 страни в цял свят се отбелязва Световният ден на фармацевтите по инициатива на Международната федерация по фармация. По случай празника в съботно-неделния брой на в. „24 часа“ на трета страница е публикувана една страница платена публикация, посветена на магистър-фармацевтите.

РФК София-столична организира обучение за трудовите права на наетите магистър-фармацевти на 28 септември 2022 г. (сряда)

21 сеп 2022

Уважаеми колеги,

От името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична бих искал да Ви поканя на организираното от колегията обучение на тема „Защита на трудовите права на наетите магистър-фармацевти“ на 28 септември 2022 г. (сряда) от 18:00 часа в Дома на архитекта в София на адрес: ул. „Кракра“ №11 (сградата на Съюза на архитектите в България).

ПРОГРАМА

Програмата на обучението включва две лекции. Г-жа Ваня Григорова ще представи темата от гледна точка на синдикатите, а доц. д-р Васил Пандов – от юридическа гледна точка.
Бъдете застъпник на фармацията! Подкрепете Световния ден на фармацевтите 2022

20 сеп 2022

Уважаеми колеги,

Подобно на миналата година и тази, по случай Световния ден на фармацевтите можете да поставите своята снимка в подкрепа на професията ни. Можете да го направите в няколко лесни стъпки посредством уеб сайта на Международната федерация по фармация (FIP), където сред 12 други езици вече има и български език, за да може текстът на снимката Ви да бъде на нашия роден език. Кажете на хората как магистър-фармацевти, фармацевтични учени и преподаватели по фармация правят хората по-здрави по целия свят! Подкрепете официалната кампания по случай 25 септември и бъдете шампион на Световния ден на фармацевтите през 2022 г. (#WPD2022)!

Бъдете шампион на Световния ден на фармацевтите 2022 в няколко стъпки:
Г-н Пол Синклер от Австралия е избран за президент на Международната федерация по фармация (FIP)

20 сеп 2022

Съветът на Международната федерация по фармация (FIP) избра г-н Пол Синклер от Австралия за президент на федерацията. Това стана на хибридно заседание на Съвета на 17 септември в Севиля, Испания. Г-н Синклер е фармацевт от открита аптека и бивш собственик на аптека. Той работи за FIP в продължение на няколко години, включително като президент на секцията за открити аптеки (2014-2018) и като председател на Съвета по фармацевтична практика от 2018 г. Заемал е няколко длъжности във Фармацевтичния съвет на Нов Южен Уелс, Австралийската асоциация на фармацевтите-консултанти и Фармацевтичната гилдия на Австралия, както и различни позиции в ръководството на организации с нестопанска цел като „Астма Австралия“. Той има и богат опит в местното самоуправление, бил е съветник и председател на Общинския съвет на Кембълтаун. През 2019 г. г-н Синклер е отличен за член на Ордена на Австралия за заслугите му към фармацията, обществото и местното самоуправление.
Брандирани хартиени пликове за лекарства – включете се в кампанията за Световния ден на фармацевтите 2022

20 сеп 2022

Уважаеми колеги,

По случай Световния ден на фармацевтите, който отбелязваме на 25 септември, Управителният съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична и тази година организира кампания. Като част от кампанията подготвихме брандирани хартиени пликове, от които редовните и доброволни членове на колегията могат да получат, за да достигнат до пациентите и обществото през аптеките. Световният ден на фармацевтите се отбелязва по инициатива на Международната федерация по фармация (МФФ/FIP), за да подчертае приноса на професията на магистър-фармацевта и жизненоважната ни роля за подобряване на здравето.