26 сеп 2018
Видеото е заснето по време на 78-ия Световен конгрес по фармация и фармацевтични науки, след получаване на отличието.

Маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на РФК София-столична, разговаря с маг.-фарм. Боян Тодоров, доктор на медицинските науки, който бе отличен сред световните лидери във фармацията с наградата FIP Fellowship. Маг.-фарм. Боян Тодоров разказа за ролята му в Международната федерация по фармация (International Pharmaceutical Federation/ FIP), професионалните му постижения и усилията, които се изискват, за да бъде FIP Fellowship. Той разказа за 20-годишния път, който е изминал, визията си за бъдещето на фармацията и не пропусна да благодари на своите колеги и преподаватели в България. Вижте повече във видеото.
Магистър-фармацевт Боян Тодоров, доктор на медицинските науки, бе удостоен с FIP Fellowship от Международната федерация по фармация (FIP) по време на официалната церемония по откриване на 78-ия Световен конгрес по фармация и фармацевтични науки. Конгресът се проведе от 2 до 6 септември в Глазгоу (UK) и е най-голямото събитие за професионалната общност на фармацевтите, събирайки на едно място участници от над сто страни.

Боян Тодоров е един от най-младите фармацевти (вторият най-млад), отличавани с наградата, а също така е първият български фармацевт с това световно признание. Той е един от членовете на Регионална фармацевтична колегия София-столична на Българския фармацевтичен съюз, които професионално се развиват в чужбина. Председателят на Столичната фармацевтична колегия маг.-фарм. Венелин Сапунаров присъства на церемонията и лично го поздрави.

Призът му бе връчен лично от президента на Международната федерация по фармация д-р Кармен Пеня. Наградени са общо 15 фармацевти от 10 страни. Редом с д-р Тодоров, като лидери във фармацията, с FIP Fellowship са отличени фармацевти от най-висок ранг като Джон Бел (Австралия), вицепрезидент на Международната федерация по фармация, Питър Килгаст (Дания), бивш президент на Федерацията, Джоузеф Одис (САЩ), бивш главен изпълнителен директор на Американското дружество на болничните фармацевти, Жан Паро (Франция), бивш президент на Федерацията, Дитер Щайнбах (Германия), бивш президент на Федерацията. Боян Тодоров е специалист с повече от 15 години опит в разработването на стратегии за лекарствена информация, здравна политика и образование, в областта на които развива и международна консултантска дейност. Член е на Борда по фармацевтична практика на Международната федерация по фармация и секретар на Секцията по здравна политика и лекарствена информация на Федерацията.

Боян Тодоров е доктор по медицински науки на Университета в Лайден, преди това завършва с отличие магистърска степен по фармация във Фармацевтичния факултет на Медицински университет – София.

FIP Fellowship се връчва от 2005 г от Международната федерация по фармация, която чрез членуващите 140 национални организации, академични, институционални и индивидуални членове, представлява над 4 милиона фармацевти от цял свят. Мисията на Федерацията е да подобри здравето в световен мащаб, чрез усъвършенстване на фармацевтичното образование, фармацевтичните науки и фармацевтичната практика. FIP Fellowship е признание за индивидуални членове на Федерацията, които са се изявили като международни лидери, допринесли са за развитието на фармацията и фармацевтичната наука и са сътрудничели на Федерацията. Удостоените с отличието получават правото да използват титлата FFIP.
15 юли 2019
Лятно работно време

Поради ползване на годишен отпуск офисът на Регионална фармацевтична колегия София-столична няма да работи:

от 17 до 21 юли и от 25 до 28 юли 2019 г.

от 3 до 11 август, от 15 до 18 август и от 22 до 25 август 2019 г.

През тези периоди телефоните в офиса също няма да работят.

Благодарим Ви за разбирането!
27 юни 2019
Уважаеми магистър-фармацевти,

Колегите от Фармацевтичния факултет на Медицински университет-София ни информираха за най-новата магистърска програма във факултета, по която могат да се обучават магистър-фармацевти. Международната магистърска програма по "Оценка на здравни технологии с фармакоикономика" се отнася до различните аспекти на теорията на процеса, методите за оценка и приложение на оценката на здравните технологии, оценката на установени технологии, оценка на пазарната реализация на новите технологии.

Редица държави от ЕС въвеждат т. нар. „оценки на здравни технологии“, чрез които се измерва добавената стойност на новите здравни технологии в сравнение с вече съществуващите такива. Примери за здравни технологии са лекарствени изделия, медицинско оборудване, методи за диагностика и лечение, рехабилитация и методи за профилактика.

Магистърската програма е предназначена, както за магистри по медицински специалности и магистри по химия, биология, биотехнологии, икономика и право, работещи в областта на здравеопазването.

За обучението на курсистите ще се погрижат водещи международни и български преподаватели. Сред чуждестранните лектори ще бъдат представители на университета в Грьонинген, университета в Атина, МУ Варшава, изследователи с опит в оценката на здравните технологии в други страни, консултанти на Световната здравна организация и др.

Условията за участие и повече информация можете да намерите в брошурата на новата магистратура. Изтегли в PDF тук.

С уважение:
Ма.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от ERICKSON College International24 юни 2019
Уважаеми колеги,

От свое име и от името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична най-сърдечно Ви поздравявам по случай професионалния ни празник - Еньовден. На този ден, в който казват, че билките са най-лековити, Ви желаем букет от радост и професионални успехи. По нашите земи има билка за всяка болка, нека чудотворната им сила ни вдъхва кураж да се справим не само с проблемите в здравната система, за които често си говорим, а и с болестите и лечението на болните. Уверен съм, че ще предадете омаята на празника и на пациентите. Пожелавам Ви да бъдат все повече благодарните пациенти, които с уважение да се обръщат към нас. Нека лечебната мощ на билките Ви пази от зли сили и беди и със здраве Ви дари.
Честит празник!

С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична


Публикация в „24 часа“ по случай празника

По случай празника РФК София-столична припомни на страниците на вестник „24 часа“ (в събота, 22 юни 2019 г, брой 167, стр. 10) за професионалния празник на магистър-фармацевтите, както и за често пъти неразбирани от обществото теми като цените на лекарствата, липсващите лекарства, фармацевтичната грижа.

Публикацията е част от активностите на колегията, които целят разбиране от обществото относно проблемите, с които се сблъскват магистър-фармацевтите.
Публикацията можете да прочетете в PDF от тук.

Днес информацията е публикувана и на сайта на изданието - 24chasa.bg.
Отиди на страница  1 2 3 ... 59 60 61