Скръбна вест

29 дек 2017
Скръбна вест
На Коледа изненадващо почина магистър-фармацевт Рубина Ованесова-Стоянова

Уважаеми колеги,
С голямо прискърбие Ви съобщавам за тъжната вест, че изненадващо в святата коледна вечер угасна звездата на магистър-фармацевт Рубина Ованесова-Стоянова. Тя си отиде от този свят на 25 декември на 61 години и оставя съпруг и дъщеря, които да скърбят за нея . Управителният съвет на РФК София-столична поднася най-искрени съболезнования на роднините и близките ѝ.
Загубата на колежката магистър-фармацевт Рубина Ованесова-Стоянова предизвиква много тъга. Тя остави траен отпечатък за българската фармация и фармацевтичното съсловие с дългогодишната си дейност и богат опит – в открити и болнични аптеки и като инспектор в ХЕИ, РИОКОЗ и СРЗИ. От януари 2007 г. до април 2013 г. /два мандата/ тя бе и председател на Контролната комисия на РФК София-столична. За колегите си тя бе активна, дейна, даваща предложения за административните правила във фармацията. Винаги ще си спомняме за нейните отзивчивост, усмивка, постоянното чувство за хумор, диалогичния и компромисен подход, които проявяваше.


Ще запомним колежката маг.-фарм. Рубина Ованесова-Стоянова с широката и ведра усмивка. Тя не отсъстваше от лицето ѝ и на отбелязването на 10-годишнината на РФК София-столична през януари тази година. Мир на праха ѝ!

Последно сбогом ще си вземем с нея на 30 декември (събота) 2017 г. от 12:30 ч. в храм „Успение Богородично”, Централни софийски гробища.
*Тъй като прощаването с нея ще включва само опело в църквата, няма да има възможност да се поставят венци.

Покой на душата ѝ и вечна светлина по пътя ѝ!

Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична