Проблема с интернета в офиса на РФК София към момента е решен

12 фев 2018
Уважаеми колеги,
Проблемът с интернета в офиса на РФК София-столична към момента е решен и офисът работи нормално.
До края на месеца ще се наложи офисът да не работи два или три дни. Те ще бъдат обявени на сайта предварително в момента, в който се уточнят дните.
Моля, за актуална информация следете сайта -линк-.

Успешна седмица!


С уважение,
Венелин Сапунаров, магистър-фармацевт
Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от ERICKSON college international

Офиса на РФК София няма да работи няколко дни.Проблем с доставката на интернет

07 фев 2018
Уважаеми колеги,
въпреки коректното дългогодишно плащане към един от най-големите доставчици на интернет, в момента офисът ни няма достъп до интернет.
На 29 януари 2018 г. подписахме нов договор за доставка на интернет, телевизия и за мобилна услуга, след 3 разговора с операторите им и посещение на техен екип в офиса, като и записване на необходимите технически изисквания от наша страна тази вечер беше спрян интернета към офиса от тяхна страна. Това води до невъзможност офиса на РФК София да работи и да няма връзка с EasyPay и ePay. Ако не отстранят проблема максимално бързо ще предприемем действия за смяна на доставчика и сезиране на Комисията за защита на потребителите.
Извиняваме се за причиненото неудобство, но смятам че трябва да получаваме необходимото за дейността на магистър-фармацевтите.

С уважение
Венелин Сапунаров маг.фармацевт
председател на УС на РФК София-столична

Удостоверения за РЗОК София-град 2018, издавани от РФК София-столична

03 фев 2018
Уважаеми колеги,

Бих искал да Ви информирам, че РФК София-столична няма технически или друг проблем да издаде Удостоверенията за РЗОК София-град за 2018 г. и системата е готова от 1 януари 2018 г.

Тъй като в момента не е ясно дали и кога ще има нов договор между НЗОК и аптеките, а и все още се водят преговорите между БФС и НЗОК за новия договор с аптеките, издаването на удостоверенията е преустановено.

Смятам, че издаването на удостоверенията два пъти – едно сега и едно за новия договор след месец и половина ще натовари излишно членовете на РФК София-столична, ще доведе до излишно губене на време и излишна бюрокрация.

Към момента се изчаква резултатът от хода на преговорите, като се надявам да има яснота до края на следващата седмица, за да може да изпълним качествено работата по издаване на удостоверенията без напрежение.

В момента удостоверения се издават единствено на магистър-фармацевтите, които имат нов трудов договор или други промени и се налага да получат удостоверение, за да могат да отпускат лекарствени продукти, заплащани от НЗОК. За целта трябва да се свържат с офиса на РФК София-столична: тел. 0882729827 и да заявят, че е необходимо удостоверение. Трябва да представят и актуален трудов договор с посочени – длъжност, адрес по месторабота и броят на часовете по трудовия договор, както и справка за приети и отхвърлени уведомления по чл. 62, ал. 5 от Кодекса на труда (която се предоставя от работодателя заедно с трудовия договор).

ОЧАКВАЙТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ!


С уважение,
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от ERICKSON college international

Магистър-фармацевтите се грижат за Вашето здраве 2018

01 фев 2018
Уважаеми колеги,

За поредна година Регионална фармацевтична колегия София-столична изработи джобни рекламни календари и джобни рекламни календари за жени във фертилна възраст. Те са насочени за разпространение сред жителите и гостите на столицата, Вашите пациенти и клиенти. Целта е да популяризираме и затвърдим в обществото, че магистър-фармацевтите са медицински лица и са важна част от системата на здравеопазването. Мотото, както и през изминалите години, е: „Магистър-фармацевтите се грижат за Вашето здраве“.


Всеки колега, който желае да разпространява джобни календари, е добре дошъл в офиса на РФК София-столична (София 1113, ж.к. „Изток“, ул. „Антон П. Чехов“ №10, ет.1, ап.3), за да получи безплатно от тях и те да достигнат до хората. Предпочитаният канал за разпространение е именно, чрез магистър-фармацевтите, за да достигне посланието ни до пациентите и да имат позитивна нагласа към нас. Получаването на джобни календари ще продължи докато бъдат раздадени всички и е на принципа, който е дошъл пръв.

Паралелно с това ще бъде раздадено количество календари, чрез промоутъри, на публични места в София, като спирката на Орлов мост, спирката на хотел „Плиска“ (вече банкова централа), The Mall на бул. „Цариградско шосе“ и др. комуникативни места.

С уважение,
Венелин Сапунаров, магистър-фармацевт
Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от ERICKSON college international

11 ГОДИНИ РФК СОФИЯ-СТОЛИЧНА

28 яну 2018
11 ГОДИНИ РФК СОФИЯ-СТОЛИЧНА
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, КОЛЕГИУважаеми колеги,
От името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична и от свое име бих искал най-сърдечно да Ви поздравя по случай 11 години от основаването на колегията.

На 28 януари отбелязваме нашия празник, на тази дата през 2007 година се състоя първото – учредително събрание на колегията. Тогава бяхме стотици, а днес в колегията ни членуват към 2000 магистър-фармацевти. Основаването ни се състоя не без помощта на нашите предшественици от Съюза на фармацевтите (съсловната организация до тогава), сред които ярко се откроява името на проф. Евгений Минков, който съдейства за провеждането на първото ни събрание. Не по-маловажна е и ролята на зам.-директора на тогавашната СРЗИ д-р Стефан Попвасилев, който даде „юридически“ живот на колегията. Благодарни сме, както на тях, така и на всички, които през годините са ни подкрепяли.

Искрено се надявам, че оставяйки настрана злободневните грижи, 11 години по-късно сме по-уверени и по-близо до професионалните стандарти, към които винаги сме се стремили. През годините ни съпътстваха множество проблеми и законодателни промени. За някои от тях се намери решение, и тъкмо, когато това се случи - се появиха нови проблеми. Но това освен всичко друго, означава и че не стоим на едно място, че се движим. Нека са повече преодолените препятствия и общите цели, които ни водят напред и ни обединяват. Вярвам, че в бъдеще ще продължим да допринасяме за цялото фармацевтично съсловие и добрите практики на Столичната колегия ще се пренасят и на национално ниво, ще отстояваме независимостта на колегията и ще множим успехите ни на национално и международно ниво.

Уважаеми колеги,

По случай отбелязването на 11 години РФК София-столична, бих искал да Ви пожелая повече увереност в собствените сили, вяра в бъдещето на нашата професия, по-високи доходи и по-висок стандарт на живот за Вас и Вашите семейства. Нека е повече колегиалността между нас независимо от различията на попрището, на което работим – аптека, болница, завод, представителство, университет. Трудности винаги ще има, но нека когато се огледаме около себе си - да можем да посочим поне един фармацевт, на когото се възхищаваме, поне едно фармацевтично постижение, което ни мотивира, поне един професионален спомен, който ни кара да се чувстваме удовлетворени от работата си. Бъдете щастливи!

Честит празник!

С уважение,
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична

Отиди на страница  1 2 3 ... 46 47 48