150 първокурсници прекрачиха за първи път прага на Фармацевтичния факултет на МУ-София

11 сеп 2018
На 10 септември официално бе открита новата учебна година във Фармацевтичния факултет на Медицински университет – София. На церемонията деканът на факултета проф. Николай Данчев приветства студентите и напомни, че те започват висшето си образование, след като миналата есен бяха чествани 75 години фармацевтично образование в България и 100 години Медицински университет-София. Той изтъкна, че факултетът е акредитиран с най-високата оценка от всички фармацевтични факултети в България, без никакви забележки и препоръки. Похвали се, че тази година са запълнени бройките по държавна поръчка от 120 души от 3 класирания и са приети 30 души - платено обучение. Очаква се и 36 души да започнат обучение за магистър-фармацевти с преподаване на английски език за чуждестранни граждани.

„Скъпи първокурсници искам да Ви уверя, че изборът и усилията да станете студенти в най-старата медицинска Алма матер в България е правилен“, увери студентите проф. Валентина Петкова, заместник-ректор на университета. От името на Българския фармацевтичен съюз на добър час през новата учебна година пожела маг.-фарм. Светослав Крумов, главен секретар на Българския фармацевтичен съюз.

„Пожелавам Ви да намерите баланса между забавлението и ученето, за да можете в бъдеще да имате добра кариера, добро заплащане, самочувствие и реализация в свят, който вече е глобален“, поздрави академичната общност и студентите маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на РФК София-столична.

Приветствени думи отправиха и Любомир Войников от името на Студентския съвет на Фармацевтичния факултет, и Ивалина Иванова от името на Българската фармацевтична студентска асоциация.


Фармацевтичният факултет на МУ-София започна учебната година със 150 първокурсници
От ляво надясно: проф. Александър Златков, зам.-декан, проф. Николай Данчев, декан, проф. Валентина Петкова, зам.-ректор, проф. Милен Димитров, зам.-декан, проф. Генка Петрова, ръководител на катедра „Организация и икономика на фармацията“
Проф. Валентина Петкова, зам.-ректор на МУ-София
Маг.-фарм. Светослав Крумов, главен секретар на БФС
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на РФК София-столична
Ивалина Иванова, председател на БФСА