Магистър-фармацевт Кристиян Кирилов бе отличен с приза „Магистър-фармацевт на годината“ от РФК София-столична

27 юни 2019
С приза „Магистър-фармацевт на годината“ от Регионална фармацевтична колегия София-столична бе отличен колегата Кристиян Кирилов. Той е член на Комисията по етика и качество на колегията, в която имаше водеща роля през изминалата година. Отличието му бе връчено на официална церемония по време на Български фармацевтични дни 2019 г в Боровец на 21 юни (петък). Той благодари на своите родители, на всичките си преподаватели и на колегите, които са го научили на занаят. „Фармацията е изкуство, не е обикновена професия. Едно изкуство, което трябва да запазим като такова, не да го превръщаме в търговия“, каза той.

За пръв път по време на церемонията номинацията на РФК София-столична бе представена с видео визитка, подготвена от колегията с нови, съвременни аудиовизуални средства и технологии. Целта е да се повишат стандартите в съсловието, а заедно с тях и имиджът на магистър-фармацевтите. Представянето по този начин бе изненадващо и за маг.-фарм. Кирилов. Видео визитката може да изгледате тук:Освен него на церемонията бяха отличени още 9 магистър-фармацевти от различни колегии: маг.-фарм. Цецка Алексиева-Джабирова бе номинацията от РФК Благоевград, маг.-фарм. Станислава Дякова от РФК Варна, маг.-фарм. Катя Александрова от РФК Видин, маг.-фарм. Анна Пенева-Йорданова от РФК Враца, маг.-фарм. Петя Петрова от РФК Плевен, маг.-фарм. Марияна Тенева от РФК Търговище, маг.-фарм. Мария Филипова от РФК Пловдив, маг.-фарм. Мария Русева от РФК Шумен и маг.-фарм. Мария Златева от РФК Бургас.

За Регионална фармацевтична колегия на годината по време на церемонията бе обявена РФК Враца. „РФК Враца е една много малка колегия, но ние сме изключително единни, сплотени и успяваме, защото всеки колега се стреми да забрави личните си проблеми и да влага своето време, енергия и сили в интересите на нашата малка колегия. Много е трудно, колеги. Има проблеми, имало е и винаги ще ги има, но аз вярвам, че ако сме единни, ако сме заедно цялото съсловие ще решаваме проблемите си много лесно и ще носим с достойнство титлата „фармацевт“, заяви маг.-фарм. Анна Пенева-Йорданова, председател на колегията.

Представяне на Международната федерация по фармация до членовете на БФС

25 окт 2018
Уважаеми колеги,

Във връзка със съвместната работа на Регионална фармацевтична колегия София-столична с Международната федерация по фармация(FIP) и по повод отправената поредна покана от Международната федерация по фармация (FIP) за членство към Българския фармацевтичен съюз, по наша молба от организацията изготвиха кратка презентация за членовете на Българския фармацевтичен съюз.

Можете да се запознаете с представянето на FIP, като изгледате видео презентацията по-долу.


Превод и адаптация: РФК София-столична.

С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична

ВИДЕО интервю с магистър-фармацевт Боян Тодоров, който бе отличен сред световните лидери във фармацията

26 сеп 2018
Видеото е заснето по време на 78-ия Световен конгрес по фармация и фармацевтични науки, след получаване на отличието.

Маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на РФК София-столична, разговаря с маг.-фарм. Боян Тодоров, доктор на медицинските науки, който бе отличен сред световните лидери във фармацията с наградата FIP Fellowship. Маг.-фарм. Боян Тодоров разказа за ролята му в Международната федерация по фармация (International Pharmaceutical Federation/ FIP), професионалните му постижения и усилията, които се изискват, за да бъде FIP Fellowship. Той разказа за 20-годишния път, който е изминал, визията си за бъдещето на фармацията и не пропусна да благодари на своите колеги и преподаватели в България. Вижте повече във видеото.
Магистър-фармацевт Боян Тодоров, доктор на медицинските науки, бе удостоен с FIP Fellowship от Международната федерация по фармация (FIP) по време на официалната церемония по откриване на 78-ия Световен конгрес по фармация и фармацевтични науки. Конгресът се проведе от 2 до 6 септември в Глазгоу (UK) и е най-голямото събитие за професионалната общност на фармацевтите, събирайки на едно място участници от над сто страни.

Боян Тодоров е един от най-младите фармацевти (вторият най-млад), отличавани с наградата, а също така е първият български фармацевт с това световно признание. Той е един от членовете на Регионална фармацевтична колегия София-столична на Българския фармацевтичен съюз, които професионално се развиват в чужбина. Председателят на Столичната фармацевтична колегия маг.-фарм. Венелин Сапунаров присъства на церемонията и лично го поздрави.

Призът му бе връчен лично от президента на Международната федерация по фармация д-р Кармен Пеня. Наградени са общо 15 фармацевти от 10 страни. Редом с д-р Тодоров, като лидери във фармацията, с FIP Fellowship са отличени фармацевти от най-висок ранг като Джон Бел (Австралия), вицепрезидент на Международната федерация по фармация, Питър Килгаст (Дания), бивш президент на Федерацията, Джоузеф Одис (САЩ), бивш главен изпълнителен директор на Американското дружество на болничните фармацевти, Жан Паро (Франция), бивш президент на Федерацията, Дитер Щайнбах (Германия), бивш президент на Федерацията. Боян Тодоров е специалист с повече от 15 години опит в разработването на стратегии за лекарствена информация, здравна политика и образование, в областта на които развива и международна консултантска дейност. Член е на Борда по фармацевтична практика на Международната федерация по фармация и секретар на Секцията по здравна политика и лекарствена информация на Федерацията.

Боян Тодоров е доктор по медицински науки на Университета в Лайден, преди това завършва с отличие магистърска степен по фармация във Фармацевтичния факултет на Медицински университет – София.

FIP Fellowship се връчва от 2005 г от Международната федерация по фармация, която чрез членуващите 140 национални организации, академични, институционални и индивидуални членове, представлява над 4 милиона фармацевти от цял свят. Мисията на Федерацията е да подобри здравето в световен мащаб, чрез усъвършенстване на фармацевтичното образование, фармацевтичните науки и фармацевтичната практика. FIP Fellowship е признание за индивидуални членове на Федерацията, които са се изявили като международни лидери, допринесли са за развитието на фармацията и фармацевтичната наука и са сътрудничели на Федерацията. Удостоените с отличието получават правото да използват титлата FFIP.

Променено работно време на офиса на РФК София-столична на 18 септември (сряда) 2019

17 сеп 2019
Уважаеми колеги,

Бихме искали да Ви уведомим, че на 18 септември 2019 г. (сряда) офисът на Регионална фармацевтична колегия София-столична ще работи от 10:00 до 17:00 часа.

Благодарим Ви за разбирането!

РФК София-столична организира обучение с проф. Клод Фаруджа на 18 септември (сряда) от 18:30 ч. в зала №8 на НДК. Влизане през вход А4

16 сеп 2019
Уважаеми колеги,
От името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична бих искал най-любезно да Ви поканя на организираното от колегията обучение на 18 септември 2019 г. (сряда) от 18:30 часа в зала №8 на Националния дворец на културата. Влизане през вход А4. Лектори на обучението по покана на колегията ще бъдат проф. Клод Фаруджа, председател на Европейската група на индустриалните фармацевти и на Асоциацията на квалифицираните лица в Малта, и г-н Николай Стоянов, главен юрисконсулт на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“.

ПРОГРАМАТА включва три лекции в две направления:
- „Възникване, съществуване и прекратяване на трудовото правоотношение“, лектор г-н Николай Стоянов, главен юрисконсулт на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, продължителност 60 мин. - от 18:30 ч. до 19:30 ч.
Лекцията ще обхване следните аспекти: 1. Съдържание на трудовия договор. Момент на възникване на трудовото правоотношение; 2. Основни права на работника и служителя при възникване на трудовото правоотношение; 3. Прекратяване на трудовия договор. Видове основания, момент и необходими документи; 4. Обжалване на заповед за уволнение.

- „Прилагане на делегирания регламент относно характеристиките за безопасност: Когато работата ви стане трудна, продължавайте да сканирате!“, лектор проф. Клод Фаруджа, продължителност 90 мин. – от 19:30 до 21:00 ч.
Лекцията ще се съсредоточи върху Делегирания регламент за показателите за безопасност, поставени върху опаковката на лекарствените продукти за хуманна употреба и правните задължения на различните участници във фармацевтичната верига на доставки. Ще бъде показана и обсъдена инфраструктурата на системата на хранилищата. Ще се даде експертен поглед върху функционирането на системата за проекти, така че да се даде възможност за по-добро разбиране на практическите последици от предупредителните съобщения и тяхното управление, с което специалистите могат да се сблъскат в ежедневната им практика.

ЛЕКТОРИТЕГ-н Николай Стоянов е главен юрисконсулт на Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труд“ от 2012 г. Работи в Агенцията от 2004 г., последователно като младши и старши юрисконсулт. Представлява ИА ГИТ и изпълнителния директор пред съда и държавните органи, изготвя проекто-решения от името на изпълнителния директор, води встъпителни и надграждащи обучения на инспекторите по труда и юрисконсултите в ИА ГИТ. За целите на контролната дейност анализира съдебната практика по трудово право на Върховните, административните и районните съдилища.

Проф. Клод Фаруджа е хабилитиран по специалността „Приложна и биологична химия“ в университета в Малта. Дипломиран магистър-фармацевт е от университета в Малта и е придобил докторска степен по „Фармация“ от университета в Илинойс, Чикаго. Има опит като квалифицирано лице по договор и консултант по осигуряване на качеството и регулаторни въпроси. От много години е сътрудник на Европейската група на индустриалните фармацевти, Кралското химическо дружество и Института за наука и технологии, а също така е и научен член на Кралското фармацевтично дружество. В момента проф. Фаруджа е председател на Асоциацията на квалифицираните лица в Малта, както и председател на Европейската група на индустриалните фармацевти. Наблюдава отблизо разработването на Директивата за фалшифицираните лекарства и Делегирания регламент за характеристиките за безопасност от 2011 г. и понастоящем е активен в организацията за верификация на лекарствата в Малта (MaMVO).


ОБУЧЕНИЕТО Е БЕЗПЛАТНО!

РФК София-столична поема разходите по организирането и провеждането му. Ще бъде осигурен и превод от английски на български език.
Подали сме информация за процедура по акредитация на лекцията с точки за продължаващо обучение. Единствено точките за продължаващо обучение ще се заплащат. Ще Ви информираме допълнително с колко точки ще бъде акредитирана лекцията.

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

За да участвате трябва да попълните регистрационната форма. След запълване на местата – записването ще бъде преустановено. В обучението могат да участват само редовни и доброволни членове на БФС.

РЕГИСТРАЦИЯТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!За да участвате, моля, попълнете формата за записване за обучението.


С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от ERICKSON college international
Отиди на страница  1 2 3 ... 59 60 61