Навигация

133 първокурсници прекрачиха за първи път прага на Фармацевтичния факултет на МУ-София

13 окт 2022

На тържествена церемония на 26 септември бе открита учебната година във Фармацевтичния факултет на Медицински университет - София. 133 първокурсници прекрачиха за първи път прага на факултета.

Проф. Милен Димитров, зам.-декан на факултета, бе водещ на церемония, пожела на добър час на първокурсниците и ги приветства.
„Трябва да сте изключително горди със себе си, защо сте част от нашия факултет“, обърна се към студентите проф. Валентина Петкова-Димитрова, зам.-ректор на МУ-София по наука и акредитация, и им пожела успех. Тя връчи на първите десет курсисти с най-висок бал книгата с история на МУ-София по случай 100-годишнината на университета.

„Където и да работите, всеки който знае и може ще бъде високо ценен от колегите си, другите медицински специалисти и пациентите“, заяви главният секретар на БФС маг.-фарм. Димитър Маринов и отправи благопожелания.

Първокурсниците приветства и маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на РФК София-столична. „Няма да Ви е лесно, някой от Вас може би няма да завършат. Светът се променя, нашата професия също и конкуренцията е все по-голяма. Тези, които не дават всичко от себе си, не надграждат знанията си, не знаят и не могат, ще отпаднат постепенно“, предупреди студентите той. „Затова Ви пожелавам да учите максимално и да полагате много усилия, защото знанията ще Ви се върнат в бъдеще под формата на по-добър живот. Влагайте толкова енергия в ученето, колкото и в купоните“, пожела маг.-фарм. Сапунаров.

Ръководител на първокурсниците ще бъде гл. ас. Антонина Николова. След откриването на учебната година студенти от по-горните курсове от Студентския съвет и Българска фармацевтична студентска асоциация ги разведоха из сградата на факултета и отговориха на въпросите им относно предстоящото обучение по фармация.

Проф. Милен Димитров, зам.-декан на факултета, приветства първокурсниците
Проф. Валентина Петкова-Димитрова, зам.-ректор на МУ-София, поздрави студентите от името на ректора акад. Лъчезар Трайков
Проф. Валентина Петкова-Димитрова връчи на първите десет курсисти с най-висок бал книгата с история на МУ-София по случай 100-годишнината на университета
Главният секретар на УС на БФС маг.-фарм. Димитър Маринов пожела успех на студентите.
Председателят на УС на РФК София-столична пожела на студентите да влагат толкова енергия в ученето, колкото и в забавленията.
133 са първокурсниците, които ще се обучават във Фармацевтичния факултет на МУ-София.
Ръководител на първокурсниците ще бъде гл. ас. Антонина Николова.