Навигация

Проф. Александър Златков бе отличен с приза „Магистър-фармацевт на годината“ от РФК София-столична

24 юни 2023

С приза „Магистър-фармацевт на годината“ от Регионална фармацевтична колегия София-столична бе отличен проф. Александър Златков. Отличието му бе връчено на официална церемония по време на Български фармацевтични дни, които се организират от Българския фармацевтичен съюз. Събитието се проведе в Боровец от 23-ти до 25 юни.

„На първо място бих искал да Ви поздравя с нашия празник и Ви желая здраве и много професионални успехи. Сърдечно благодаря за наградата!“, каза проф. Златков. От учредяването на РФК София-столична и БФС през 2007 г. до сега проф. Александър Златков винаги е бил част от проявите и инициативите на колегията. През годините допринася за сътрудничеството между РФК София-столична и Фармацевтичния факултет – София, в качеството му на декан на факултета, а преди това и като заместник-декан. Той винаги е подкрепял дейностите и инициативите на колегията, два мандата е бил председател на Комисията по етика и качество на РФК София-столична, по време на пандемията активно консултира колегията, както и през последната година.

По време на награждаването номинацията на проф. Златков бе представена с видео визитка, подготвена от колегията, която можете да изгледате тук.Другите отличени магистър-фармацевти по време на церемонията бяха:
маг.-фарм. Даниел Аргилашки от РФК-Пловдив, маг.-фарм. Константин Качулев от РФК Благоевград, маг.-фарм. Магдалена Пешева от РФК Варна, маг.-фарм. Лалка Стойчева от РФК Добрич, маг.-фарм. Атанас Милчев Мачев от РФК Плевен. Наградите им връчи председателят на БФС маг.-фарм. Димитър Маринов.

На церемонията бяха връчени и 9 награди в категорията „Продукт на годината“.

По време на събитието бяха отличени и четирима магистър-фармацевтите с най-много точки от преминати форми на продължаващо обучение (над 90 точки): маг.-фарм. Пламена Проданова (90 т.), маг.-фарм. Катя Николова (93 т.), маг.-фарм. Невена Вълчева (93 т.), маг.-фарм. Росена Крушовалиева (157 т.). РФК София-столична се гордее, че двама от четиримата отличени са членове на Столичната колегия.

За Регионална фармацевтична колегия на годината бе отличена РФК Благоевград. Тъй като РФК София-столична бе „РФК на годината“ през 2022 г., маг.-фарм. Димитър Коцев, председател на УС на Столичната колегия, връчи отличието на тазгодишната наградена колегия на нейния председател – маг.-фарм. Евгени Антонов, председател на УС на РФК Благоевград.

Бе връчена и специална награда за особени заслуги към съюза на проф. Илко Гетов, който от скоро е зам.-министър на здравеопазването и бе председател на БФС в периода 2013 – 2020 г.

Проф. Александър Златков е отличен за „Магистър-фармацевт на годината“ от РФК София-столична

Отличието му връчи маг.-фарм. Димитър Коцев, председател на УС на РФК София-столична

Проф. Златков благодари за наградата и отправи поздрав по случай Еньовден

Ръководството на РФК София-столична поздрави професора – от ляво надясно: маг.-фарм. Данаил Русев, член на УС, маг.-фарм. Йордан Славчев, зам.-председател, маг.-фарм. Венелин Сапунаров, предходен председател, проф. Александър Златков, маг.-фарм. Димитър Коцев, председател на УС, маг.-фарм. Кристиян Кирилов, председател на Контролна комисия, маг.-фарм. Мирослава Кръстева-Райкова, секретар на УС

Тъй като РФК София-столична бе „РФК на годината“ през 2022 г., маг.-фарм. Димитър Коцев, председател на УС на Столичната колегия, връчи отличието на тазгодишната наградена колегия на нейния председател – маг.-фарм. Евгени Антонов, председател на УС на РФК Благоевград