Навигация

ПЛАКАТ за работното място относно Световния ден без тютюнопушене

31 май 2024

Уважаеми колеги,

Както вече Ви информирахме, на 31 май е Световният ден без тютюнопушене (WNTD). Като медицински специалисти магистър-фармацевтите също можем да заемем позиция и в ежедневната си работа да се опитваме да допринесем за намаляване на вредата от употребата на тютюневи изделия. В редица държави, както и в някои аптеки в България, има услуги и консултации за отказване на употребата на тютюневи изделия. В страните, където има подобни услуги – се заплаща на магистър-фармацевтите. Идеята е, както и в други страни, дори в началото да е безвъзмездно, но услугата след това да се заплаща на магистър-фармацевта, а магистър-фармацевтът и аптеката да се разпознават като възможност и помощ за отказване от тютюнопушенето.

В офиса на колегията (адрес: гр. София, ж.к. „Изток“, ул. „Антон П. Чехов“ №10, ет.1, ап.3) можете да получите разпечатан плакат в размер А3 (по-голям) или А4 (по-малък с размер на стандартна страница), който да поставите на видно място в аптеката в навечерието на 31 май.
Посланието на плаката е „Магистър-фармацевтите сме на Ваша страна в борбата с тютюнопушенето“. Няма ограничение за срока, в който плакатът ще бъде поставен на работното Ви място, т.е. може да стои и след 31 май.

Ако нямате възможност да посетите офиса на колегията можете да изтеглите плаката и да го разпечатате от ТУК в PDF формат.

Ако желаете да споделите плаката в профилите си в социалните мрежи можете да го изтеглите от ТУК в JPEG формат.

С уважение,
МАГ.-ФАРМ. ДИМИТЪР КОЦЕВ,
Председател на УС на РФК София-столична