Навигация

РФК София-столична организира обучение за трудовите права на наетите магистър-фармацевти на 28 септември 2022 г. (сряда)

21 сеп 2022

Уважаеми колеги,

От името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична бих искал да Ви поканя на организираното от колегията обучение на тема „Защита на трудовите права на наетите магистър-фармацевти“ на 28 септември 2022 г. (сряда) от 18:00 часа в Дома на архитекта в София на адрес: ул. „Кракра“ №11 (сградата на Съюза на архитектите в България).

ПРОГРАМА

Програмата на обучението включва две лекции. Г-жа Ваня Григорова ще представи темата от гледна точка на синдикатите, а доц. д-р Васил Пандов – от юридическа гледна точка.
18:00-18:45 ч. Лекция на г-жа Ваня Григорова – акценти на лекцията ще бъдат пазарът на труда и къде е работникът, както и често срещани проблеми относно работното време, видовете възнаграждения, допълнителни задължения, неизплатени заплати, прекратяване на договор по взаимно съгласие, как да си помогнат работещите.
18:45-19:00 ч. Въпроси и отговори
19:00-19:45 ч. Лекция на доц. д-р Васил Пандов – фокусът на лекцията ще бъде върху това какво е важно да знаем за трудовите договори, адреса по месторабота, работно време, почивки, жалби, санкции, контролни органи.
19:45-20:00 ч. Въпроси и отговори

ОБУЧЕНИЕТО Е БЕЗПЛАТНО!
РФК София-столична поема разходите по организиране на обучението.
Подадена е информация за акредитация на обучението с точки за продължаващо обучение. Единствено точките за продължаващо обучение се заплащат. Ще Ви информираме допълнително с колко точки ще бъдат акредитирани двете лекции.

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!
За да участвате трябва да попълните регистрационната форма. След запълване на местата – записването ще бъде преустановено. В обучението могат да участват доброволни и редовни членове на колегията.

РЕГИСТРАЦИЯТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!
РЕГИСТРИРАЦИЯ
За да участвате, моля, попълнете формата за записване за обучението.

ЛЕКТОРИТЕ


1663677524518

Г-жа Ваня Григорова е родена в София. Завършила е Националната търговско-банкова гимназия. Магистър е по маркетинг от Университета за национално и световно стопанство. Икономически съветник е на КТ „Подкрепа“ и председател на сдружение „Солидарна България“. Автор е на изследвания за въздействието на международните финансови институции върху социално-икономическото развитие на България, за ефектите на договорите за свободна търговия, за дерегулацията на публичните услуги. Създател на изданието „Наръчник за защита на работното място“ с базова информация и препоръки как работниците да защитават правата си.


1663677524505

Доц. д-р Васил Пандов е роден в София. Придобива средно образование в 9-та Френска гимназия с преподаване на френски език „Алфонс дьо Ламартин“, София. Завършва Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски“ през 2002 г. Има специализации в Университет „Кеймбридж“, Обединено Кралство Великобритания, и Хагска академия по международно право, Кралство Нидерландия. Той е адвокат в Софийска адвокатска колегия от 2002 г. и дългогодишен преподавател по международно частно право в Юридическия факултет на СУ. Доц. Пандов бе председател на Надзорния съвет на НЗОК (януари-август 2022 г.), началник на кабинета на Министъра на здравеопазването (януари-август 2022 г.), адвокат на Български фармацевтичен съюз от 2007 до 2021 г., адвокат на Български лекарски съюз от 2003 до 2009 г.

С уважение,
МАГ.-ФАРМ. ВЕНЕЛИН САПУНАРОВ,
Председател на УС на РФК София-столична