05 окт 2019
Уважаеми колеги,

След проведени дълги консултации, обстойно преглеждане на Закона за съсловната организация на магистър-фармацевтите (ЗСОМФ) и насоките на БФС, както и с оглед на възможно най-прозрачно, равнопоставено, публично, законно и приложимо за Регионална фармацевтична колегия София-столична, адвокатската кантора по наше задание създаде: „Процедура за избор на делегати за Общо събрание на РФК-София –Столична“ (Процедурата) и „Формуляр за номинации“ (Формулярът), които са приети с решение на УС и комисиите на РФК София-столична на 04.10.2019 г.

След като се запознаете с тях и цялата информация от това съобщение, Ви каня да се запишете (самономинирате). Могат да се записват редовните и доброволни членове на колегията. Номинации на членове на колегията с дължим членски внос над 6 месеца към 14 октомври 2019 г. отпадат автоматично, съгласно Устава на организацията.

Номинирането може да стане, чрез попълване на Формуляра в електронна форма (посредством този имейл или от сайта на РФК София-столична -линк- ) или да бъде попълнен лично на хартиен носител в офиса на РФК София-столична (гр. София, ж.к. „Изток“, ул. „Антон П. Чехов“ №10, ет. 1, ап. 3.), или изпратен по куриер/поща Формуляр според правилата в Процедурата. Срокът за записване/самономиниране е от 5 до 14 октомври 2019 г. (включително) до 24:00 часа. За да бъдат приети номинациите трябва да са постъпили до 24:00 на 14 октомври 2019 г. в офиса на РФК София-столична, включително и Формулярите, изпратени с куриер/писмо. Моля, прочетете Процедурата, за да се запознаете с реда за извършване на номинациите и администрирането им.

Както вече Ви информирахме относно промените в Закона за съсловната организация на магистър-фармацевтите, гласувани от депутатите в 44-то Народно събрание, предвиждат нов начин на провеждане на Общите събрания на РФК за избиране на делегати за конгреса на БФС.

ПРЕМАХНАТО: Общото събрание на Регионална фармацевтична колегия (РФК) се състои от всички членове на РФК – премахнато от депутатите от 44-то Народно събрание;

НОВО: два вида делегати – едни делегати за Общо събрание на РФК и втори делегати за конгреса на БФС;

НОРМА НА ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО: Общото събрание на РФК се формира на делегатски принцип при норма на представителство един делегат на трима членове;

СРОК: РФК провеждат избор на делегати за Общо събрание на колегията в срок до два месеца от влизането в сила на промените в Закона за съсловната организация на магистър-фармацевтите (ЗСОМФ), публикувани в Държавен вестник бр. 64 от 13.08.2019 г.;

ПРОЦЕДУРА: няма записана процедура за избора на делегати, освен срока в промените на ЗСОМФ.

Промените са представени в схема:


25 окт 2018
Уважаеми колеги,

Във връзка със съвместната работа на Регионална фармацевтична колегия София-столична с Международната федерация по фармация(FIP) и по повод отправената поредна покана от Международната федерация по фармация (FIP) за членство към Българския фармацевтичен съюз, по наша молба от организацията изготвиха кратка презентация за членовете на Българския фармацевтичен съюз.

Можете да се запознаете с представянето на FIP, като изгледате видео презентацията по-долу.


Превод и адаптация: РФК София-столична.

С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична
26 сеп 2018
Видеото е заснето по време на 78-ия Световен конгрес по фармация и фармацевтични науки, след получаване на отличието.

Маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на РФК София-столична, разговаря с маг.-фарм. Боян Тодоров, доктор на медицинските науки, който бе отличен сред световните лидери във фармацията с наградата FIP Fellowship. Маг.-фарм. Боян Тодоров разказа за ролята му в Международната федерация по фармация (International Pharmaceutical Federation/ FIP), професионалните му постижения и усилията, които се изискват, за да бъде FIP Fellowship. Той разказа за 20-годишния път, който е изминал, визията си за бъдещето на фармацията и не пропусна да благодари на своите колеги и преподаватели в България. Вижте повече във видеото.
Магистър-фармацевт Боян Тодоров, доктор на медицинските науки, бе удостоен с FIP Fellowship от Международната федерация по фармация (FIP) по време на официалната церемония по откриване на 78-ия Световен конгрес по фармация и фармацевтични науки. Конгресът се проведе от 2 до 6 септември в Глазгоу (UK) и е най-голямото събитие за професионалната общност на фармацевтите, събирайки на едно място участници от над сто страни.

Боян Тодоров е един от най-младите фармацевти (вторият най-млад), отличавани с наградата, а също така е първият български фармацевт с това световно признание. Той е един от членовете на Регионална фармацевтична колегия София-столична на Българския фармацевтичен съюз, които професионално се развиват в чужбина. Председателят на Столичната фармацевтична колегия маг.-фарм. Венелин Сапунаров присъства на церемонията и лично го поздрави.

Призът му бе връчен лично от президента на Международната федерация по фармация д-р Кармен Пеня. Наградени са общо 15 фармацевти от 10 страни. Редом с д-р Тодоров, като лидери във фармацията, с FIP Fellowship са отличени фармацевти от най-висок ранг като Джон Бел (Австралия), вицепрезидент на Международната федерация по фармация, Питър Килгаст (Дания), бивш президент на Федерацията, Джоузеф Одис (САЩ), бивш главен изпълнителен директор на Американското дружество на болничните фармацевти, Жан Паро (Франция), бивш президент на Федерацията, Дитер Щайнбах (Германия), бивш президент на Федерацията. Боян Тодоров е специалист с повече от 15 години опит в разработването на стратегии за лекарствена информация, здравна политика и образование, в областта на които развива и международна консултантска дейност. Член е на Борда по фармацевтична практика на Международната федерация по фармация и секретар на Секцията по здравна политика и лекарствена информация на Федерацията.

Боян Тодоров е доктор по медицински науки на Университета в Лайден, преди това завършва с отличие магистърска степен по фармация във Фармацевтичния факултет на Медицински университет – София.

FIP Fellowship се връчва от 2005 г от Международната федерация по фармация, която чрез членуващите 140 национални организации, академични, институционални и индивидуални членове, представлява над 4 милиона фармацевти от цял свят. Мисията на Федерацията е да подобри здравето в световен мащаб, чрез усъвършенстване на фармацевтичното образование, фармацевтичните науки и фармацевтичната практика. FIP Fellowship е признание за индивидуални членове на Федерацията, които са се изявили като международни лидери, допринесли са за развитието на фармацията и фармацевтичната наука и са сътрудничели на Федерацията. Удостоените с отличието получават правото да използват титлата FFIP.
20 сеп 2018
Три дни след като встъпи в длъжност, по време на Световния конгрес по фармация (2-6 Септември 2018 г., Глазгоу) в специално видео обръщение новоизбраният президент на Международната федерация по фармация (МФФ/FIP), г-н Доминик Жордан се обърна към българските магистър-фармацевти. Той отправи покана към Българския фармацевтичен съюз за членство в МФФ. Вижте повече във видеото:

09 окт 2019
Уважаеми колеги,
Офисът на Регионална фармацевтична колегия София-столична на 10 октомври 2019г. (четвъртък) ще работи от 10:00 ч. до 11:30 ч. и от 13:30 ч. до 17:00 ч.
Благодарим Ви за разбирането!

Отиди на страница  1 2 3 ... 60 61 62